Bel ons: 0252 – 543 243

Home » Actueel » Er bestaat nog steeds een groot hart

Er bestaat nog steeds een groot hart

Een groot hart!

 

sheila de fretes foundationGoedemiddag allemaal, hier is Labby weer, de reporter.

Voor degenen die mij nog niet kennen: ja, ik ben familie van Simba, de leeuw.

Ik ben ruim een jaar geleden begonnen als reporter van de SDF Foundation en nu heeft Sheila mij gevraagd om ook stukjes voor de Paradijsvogel te schrijven. Dat doe ik natuurlijk met alle plezier!

Ik ga nu iets vertellen over het grote hart van de Praxis in Cruquius.

Toen het een poosje geleden zo stormde, waaide de deur van de kinderboerderij steeds open en daardoor ontsnapten telkens alle dieren. Sheila wist niet zo goed wat ze eraan moest doen, maar Bart zei: Sheila, waarom boor je niet gewoon een gat in die buis en doe je er een spijker in?

Sheila vond het wel een goed idee … maar hoe kun je nou een gat boren in een metalen buis???

Bart en Sheila besloten naar de Praxis te gaan om daar eens te kijken hoe dit probleem opgelost kon worden en of er misschien iemand zou willen helpen met boren en zo.

De Praxis had al vaker geholpen met allerlei dingen waar we bij de Paradijsvogel niet uitkwamen.

Bij de Praxis hielp Meneer Jan het gaatje te boren. En hij had ook nog goede ideeën om de verdere problemen op te lossen. Voor mij, uw reporter Labby, is dat lastig uit te leggen, maar Meneer Jan had de oplossing!

Sheila en Meneer Jan raakten aan de praat over de Paradijsvogel en je kon merken dat Meneer Jan echt geïnteresseerd was.

Toen de klus geklaard was, vroeg Sheila aan Meneer Jan wat we moesten betalen. Maar Meneer Jan zei: Laat maar zitten, dit krijgen jullie van ons. En maak maar eens een lijstje van wat jullie allemaal nog nodig hebben. Misschien kunnen we jullie wel helpen.

De zaterdag daarna gingen Sheila en Lesley naar de Praxis om de lijst in te leveren.

Meneer Jan was aanwezig en checkte de lijst onmiddellijk. Oké, zei hij, ik bel jullie wel wanneer alles verzameld is, dan kunnen jullie het komen ophalen.

Ik zag dat Sheila wilde huilen en dansen tegelijk!

Bij de uitgang maakte Sheila een vreugdedansje; Lesley stond een beetje lachend naar haar te kijken.

Sheila dacht dat Lesley ook zo blij was, maar Lesley had gezien dat Meneer Jan Sheila zag dansen en springen van blijdschap, dus hij wilde Sheila gewoon lekker gek laten springen.

Op de terugweg naar de Paradijsvogel dachten we: er bestaan dus echt nog mensen met een groot hart die ons willen helpen! Door dit soort gulle gaven wordt het werk op de boerderij ons een stuk makkelijker gemaakt.

En dit is nog niet alles, er komt een vervolg! We mochten van Meneer Jan van de Praxis nog eens een lijst inleveren van alles wat we goed zouden kunnen gebruiken of wat we eventueel met een mooie korting zouden willen kopen.

En het leukste van alles is, dat Meneer Jan – de manager van de Praxis – en zijn hele team de Paradijsvogel een keer willen bezoeken; dat is echt helemaal super!!

Ik groet u allen,

Labby,  met liefs van Sheila en de kinderen.

 praxis logo - stichting de paradijsvogel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Hit Counter provided by laptop reviews