Bel ons: 0252 – 543 243

Home » Actueel » Paardenkamp 2013

Paardenkamp 2013

Paardenweekend bij De Paradijsvogel

Paardenkamp 2013

In het weekend van 23 augustus hebben we een paardenkamp gehouden, waarbij alles in het teken van het paard stond.  Het was onwijs leuk!

Op dag 1 zijn alle tenten buiten opgezet. Een tent opzetten is nog een kunst apart, dat moet je mij niet vragen, want dan weet je zeker dat je onder de blote hemel slaapt. Gelukkig hebben een aantal lieve mensen het al van tevoren gedaan.
Ook is er hout gekapt voor het kampvuur die avond.

De honden dansen om ons heen, ze blaffen hun eigen lied … en onze landschildpad Napoleon is in het water gevallen!

Een van de paarden, Sultan, is uitgebroken en huppelt vrolijk om ons heen. Ik heb het gevoel dat hij ons met een grijns en een vette knipoog uitlacht.

Het programma loopt altijd anders dan gepland. In plaats van het kampvuur aansteken en brooddeeg e.d. aan een stok in het vuur laten bakken,  racen we even naar de supermarkt voor patat en een vette hap voor de lunch. Natuurlijk hoort daar een ijsje bij.

Dan komt Jimmy, de paardentrainer, thuis. De paarden worden opgezadeld en iedereen gaat op pad.

Pfffff, even een rustpunt voor ons. Eerst lekker aan de cappuccino en dan alles klaarmaken voor  het avondeten. Brooddeeg met worstjes op een stok, gepofte maïskolven en nog een aantal lekkere, soms wat zwartgeblakerde hapjes.

Daarna de avondrit.  Iedereen kreeg een veiligheidsvestje aan zodat we goed opvielen in het donker. De paarden kregen knijplantarentjes  in hun manen of op hun zadel geknoopt, en zo gingen ze de avondrit in. Het was echt prachtig om te zien!

Tenslotte lekker keten in de tent! Dat hoort  er natuurlijk bij.  Het werd een lange nacht ofwel een vroege ochtend voor ons. Toen ik net sliep, maakte een van de kids me wakker en brulde “Shit, Sheila, ik hoor onze haan!”

Liefs,  Sheila de Fretes.
klik op onderstaande regel om het uitgebreide verslag van het hele weekeinde te downloaden en te lezen !!!
paardenkamp 2013-2
Klik op de foto voor de fotoserie
Post Tagged with

Comments are closed.


Hit Counter provided by laptop reviews